Benodigdheden:

Map management

• Navigeer naar de website van Vertex Objecten.
  • Inloggen met een gebruiker die administratie rechten heeft.
  • Klik op de tegel `Configuratie`
  • Klik op de tegel `Map management`
  • Links van het scherm wordt er een lijst van mappen weergeven.
  • Klik op de kleine pijl links van de map `Map definition`.
  • De map `Bag Registratie` wordt onder `Map definition` in het overzicht weergeven.
  • Klik op de kleine pijl links van de map `Bag Registratie`.
  • Er verschijnt een lijst van kaartlagen

Kaartlaag bewerken

• Selecteer de kaartlaag "BRT standaard" die bewerkt moet worden.
  • De kaart wordt rechts van het scherm weergeven
  • Boven de kaart staan er drie knoppen `Edit`, `Copy` en `Remove`.
  • Klik op de knop `Edit` om de gegevens van de kaartlaag te kunnen bekijken.
  • Pas het veld "WmtsUrl"aan met de URL "https://service.pdok.nl/brt/achtergrondkaart/wmts/v2_0?".
  • Controleer of het veld "WmtsLayerName" op "standaard" staat.
  • Klik op de knop `Save` om de kaartlaag op te slaan.

Geavanceerd

Mocht het bovenstaande om welke reden dan ook niet werken, dan kan de kaartlaag worden aangepast via een SQL statement. LET OP, doe dit alleen wanneer je weet wat je aan het doen bent.

• Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de SQL database van Vertex met read/write rechten.
  • Voer het onderstaande statement uit op de Vertex database:
BEGIN TRANSACTION;
UPDATE [repository].[OpenLayersWmtsLayer]
SET [WmtsLayerName] = 'standaard', [WmtsUrl]= 'https://service.pdok.nl/brt/achtergrondkaart/wmts/v2_0?'
WHERE [OpenLayersLayer_id] = (
SELECT [Id]
FROM [repository].[MapLayer]
WHERE [Name] = 'BRT standaard');
COMMIT TRANSACTION;